Over mij, Catharine Kloens


Gefascineerd door het brein

Toen ik kennis maakte met hypnose en hoe dat ingezet kan worden bij hypnotherapie kwam ik er achter dat je de hersenen ook op een totaal andere manier kan benaderen. Ik ben zo enthousiast geworden dat ik sinds september 2022 een eigen praktijk hypnotherapie heb.


Wat kenmerken van mij

Ik ben Catharine Kloens, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. In mijn vrije tijd speel ik contrabas bij de Orchest-Vereeniging in Dordrecht. Ik hou van knutselen, lezen, fotografie en film en ik sta af en toe andersom, op mijn handen.

Via natuurkunde naar het brein

Na de middelbare school besloot ik natuurkunde te gaan studeren, uit interesse hoe alles werkt om ons heen. Die studie bleek voor mij te theoretisch en abstract en toen kwam ik de opleiding tot laborant Klinische Neurofysiologie tegen. Als laborant KNF heb je kennis van natuurkunde nodig om de signalen van de hersenen en het zenuwstelsel te meten. Ik leerde heel veel over de hersenen en raakte gefascineerd door de werking ervan. Ik ontdekte ook dat ik het heel fijn vond om met mensen te werken. 

Laborant Klinische neurofysiologie

Nu ben ik al bijna 30 jaar werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht op de afdeling Klinische Neurofysiologie. Ik doe 2 dagen per week onderzoek bij patiënten met klachten van de hersenen of het zenuwstelsel om de arts te helpen een diagnose te stellen. Het leukste aan dit werk vind ik patiënten op hun gemak stellen, zodat ze zich kunnen ontspannen. Een ontspannen patiënt is een optimaal onderzoek, dus dat is zowel voor de patiënt als voor mij het meest optimale resultaat.

Van hypnose naar hypnotherapie

Toen ik met hypnose in aanraking kwam ontdekte ik dat de hersenen ook op een totaal andere manier te benaderen zijn. Ik wilde hier meer van weten en besloot een opleiding te volgen. Ik ontdekte dat hypnose en hypnotherapie mensen snel kan helpen met mentale problemen. Het was daarna een logische stap om een praktijk Hypnotherapie te beginnen, want het is mijn passie om mensen te helpen. 

Ben jij gemotiveerd om in te zetten op verandering? Wil jij hypnotherapie ervaren?

Neem vrijblijvend contact met mij op: