Catharine blogt 

Tips, hypnose, hypnotherapie en andere wetenswaardigheden

Voor meer informatie volg Hypnotherapie Kloens ook op Social Media:

Rust vinden in de ratrace: stop met 'moeten' ontspannen!

Een veelgehoorde tip: "Je moet tijd voor jezelf nemen." "Je moet niet de hele tijd doorgaan." "Je moet ook doen wat je leuk vindt." Het lijkt wel alsof er een constante druk is om te moeten ontspannen. Maar wat als je dat kleine woordje 'moet' vervangt door 'sta jezelf toe'? Ontspannen zou geen verplichting moeten zijn, maar een daad van zelfliefde.

Lees meer »

Meer vrijheid is minder controle!

Hectische schema's, overweldigende verantwoordelijkheden en voortdurende stress, het is tegenwoordig eerder de norm dan de uitzondering. Vaak is de natuurlijke reactie hierop dan meer behoefte aan controle. Je verlangt naar controle over je leven, je omstandigheden en je toekomst, ook al weet je diep van binnen best wel dat het leven niet volledig te controleren valt.

Lees meer »

Pijn is van het brein

Je lichaam zit vol met zenuwen die in verbinding staan met je hersenen. Wanneer je ergens in je lichaam iets voelt, gaat er een prikkel via je ruggemerg naar je hersenen. Je hersenen beslissen vervolgens of je daadwerkelijk pijn voelt of niet. Pijn is dus van het brein!

Lees meer »

Misofonie, geluidshaat, verhelpen met hypnose?

Herken je dat? Iemand naast je zit te eten, tenenkrommend dat geluid van gesmak en gekauw. Het eten van chips of popcorn naast je in de bioscoop of theater, verschrikkelijk? Ademen? Oh nee! Een tikkende klok? Gek word je ervan. Het kraken van de krant? Het geluid van slippers?

Lees meer »