Sessies bij Hypnotherapie Kloens


Stuur me een bericht en we maken een bel-afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek: 

Tijdens de telefonische intake  beantwoord ik al jouw vragen en leg ik uit hoe ik kan helpen.

Wanneer je aan de slag wil met hypnotherapie bij mij maken we gelijk een afspraak voor de 1e sessie


De sessies hypnotherapie kunnen zowel live als online plaatsvinden.

Live in mijn praktijkruimte aan de Wolwevershaven 46 in Dordrecht en online via een videogesprek op de computer.

Een combinatie kan ook, bijvoorbeeld de eerste sessie live en daarna de 2e en 3e sessie online.

Zeker wanneer je lang moet reizen naar mijn praktijk kan online een goede oplossing zijn.

 


Hypnotherapie, hoe werkt het?

 

Meestal zijn 3 sessies voldoende, soms zijn er meer sessies nodig.

In sessie 1 brengen we je probleem verder in kaart en ga je voor het eerst ervaren hoe hypnose werkt. Ik begin dan met een lichtere techniek die je een inzicht of oplossing geeft voor je probleem. Je kunt die 1e sessie zien als het voorbereidende werk op de 2 volgende sessies. In sessie 2 gaan we dan echt aan de slag om het probleem, dat onbewuste automatische programma, te verwijderen.  In sessie 3 kijken we dan of er nog restgevoelens zijn of problemen die pas ontstaan nadat het eerste probleem is getransformeerd. Dat lossen we dan op in die sessie.

 

In hypnose krijg je meer inzicht in je eigen behoeftes en mogelijkheden. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en beperkende overtuigingen  Daar ligt vaak de sleutel om problemen op te lossen zoals bijvoorbeeld:

  • angst
  • onzekerheid
  • laag zelfbeeld
  • stress
  • piekeren
  • doemdenken

Heel veel problemen zijn aan te pakken met hypnotherapie, zolang je bereid bent de oplossing in jezelf te zoeken. Vaak hoef je de oorzaak van je probleem niet eens te weten, je onbewuste leidt je hier vanzelf naar toe.


Wat is hypnose?

 

Hypnose is een trance-toestand welke je ook in het dagelijks leven meemaakt. Bijvoorbeeld als je ergens helemaal in verdiept bent, zoals een boek of film. Of wanneer je een automatische handeling verricht en met je gedachten ergens anders bent. Deze situaties ontstaan spontaan. Als hypnotherapeut begeleid ik je naar deze trance-toestand en dan nog dieper om de verandering te maken die jij wilt bereiken. 

 

In hypnose wordt het kritische denken gepasseerd. Je bent fysiek en mentaal ontspannen, maar je kunt gewoon praten. Het observerende vermogen blijft altijd aanwezig, zelfs in een diepe trance. Wanneer het nodig is kan je meteen terugkomen in het normale denken. Aan de ene kant ben je sterk bezig met de ervaringen in hypnose, maar een deel van jou is zich bewust van het hier en nu. Dit betekent ook dat je nooit gedwongen kan worden iets te zeggen wat je niet wil en uit hypnose komen is ook altijd mogelijk. 


Online hypnotherapie

 

Online een sessie hypnotherapie, werkt dat wel? Zeker werkt dat en soms zelfs beter dan live. Thuis voel je je op je gemak, waardoor het makkelijker is om je te ontspannen en je te laten leiden. In feite breng ik jou niet in hypnose, maar doe je dat zelf. Ik begeleid jou in dit proces, maar als je mijn instructies niet volgt gebeurt er niks. Als je ze wel volgt, werken ze net zo goed als ze via het internet bij jou aankomen. Het is dan wel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt, een goede camera en microfoon en een plek waar je even ongestoord kunt zitten in een comfortabele bureaustoel of fauteuil. Als aan deze voorwaarden is voldaan, is er niks meer wat een succesvolle sessie in de weg staat. Ik stuur je een link, en via deze link kun je verbinding maken op je smartphone, PC of laptop, hiervoor hoef je geen apart programma te downloaden.

 


Bekijk de video voor een indruk van de praktijkruimte: