Sessies bij Hypnotherapie Kloens


Stuur me een bericht en we maken een bel-afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek: 

Tijdens de intake (telefonisch of videobellen) beantwoord ik al jouw vragen en leg ik uit hoe ik kan helpen.

Wanneer jij hypnotherapie wil ervaren maken we gelijk een afspraak voor 1 of meer sessies


Hypnotherapie, hoe werkt het?


Meestal zijn 3 sessies voldoende, soms zijn er meer sessies nodig. Alleen bij stoppen met roken werk ik met 1 sessie van 3 uur. Een sessie bestaat uit een voorgesprek, een therapeutische techniek in hypnose en een nagesprek. Tijdens het voorgesprek breng ik samen met jou in kaart wat je wilt veranderen. Vervolgens gaan we in hypnose direct communiceren met je onbewuste.  In het nagesprek testen we wat er al veranderd is en wat er de komende tijd belangrijk is.

 

Hypnose is een trance-toestand welke je ook in het dagelijks leven meemaakt. Bijvoorbeeld als je ergens helemaal in verdiept bent, zoals een boek of film. Of wanneer je een automatische handeling verricht en met je gedachten ergens anders bent. Deze situaties ontstaan spontaan. Bij hypnotherapie wordt je gericht in deze trance-toestand gebracht om de verandering te maken die jij wilt bereiken. 

 

In hypnose wordt het kritische denken gepasseerd. Je bent fysiek en mentaal ontspannen, maar je kunt gewoon praten. Het observerende vermogen blijft altijd aanwezig, zelfs in een diepe trance. Wanneer het nodig is kan je meteen terugkomen in het normale denken. Aan de ene kant ben je sterk bezig met de ervaringen in hypnose, maar een deel van jou is zich bewust van het hier en nu. Dit betekent ook dat je nooit gedwongen kan worden iets te zeggen wat je niet wil en uit hypnose komen is ook altijd mogelijk. 

 

In hypnose krijg je meer inzicht in je eigen behoeftes en mogelijkheden. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en beperkende overtuigingen  Daar ligt vaak de sleutel om problemen op te lossen zoals bijvoorbeeld:

  • angst
  • onzekerheid
  • laag zelfbeeld
  • stress
  • piekeren

Ook ongewenste gewoontes kun je met hypnotherapie aanpakken, zoals bijvoorbeeld:

  • nagelbijten
  • misofonie
  • roken
  • snoepen
  • teveel alcohol drinken

Heel veel problemen zijn aan te pakken met hypnotherapie, zolang je bereid bent de oplossing in jezelf te zoeken. Vaak hoef je de oorzaak van je probleem niet eens te weten, je onbewuste leidt je hier vanzelf naar toe.


Op dit moment heb ik nog geen eigen praktijkruimte.

Woon je in de buurt van Dordrecht? Dan kan ik naar jou toe komen.

Ik doe ook sessies online.


Online een sessie hypnotherapie, werkt dat wel? Zeker werkt dat en soms zelfs beter dan live. Thuis voel je je op je gemak, waardoor het makkelijker is om je te ontspannen en je te laten leiden. In feite breng ik jou niet in hypnose, maar doe je dat zelf. Ik begeleid jou in dit proces, maar als je mijn instructies niet volgt gebeurt er niks. Als je ze wel volgt, werken ze net zo goed als ze via het internet bij jou aankomen. Het is dan wel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt, een goede camera en microfoon en een plek waar je even ongestoord kunt zitten in een comfortabele bureaustoel of fauteuil. Als aan deze voorwaarden is voldaan, is er niks meer wat een succesvolle sessie in de weg staat. Voordeel is ook dat je niet hoeft te reizen. Ik stuur je een link, en via deze link kun je verbinding maken op je smartphone, PC of laptop, hiervoor hoef je geen apart programma te downloaden.

Mijn hele opleiding is online geweest, dus vanaf het begin was er bij mij geen twijfel of dit wel zou werken. Nu ik ook met cliënten live sessies heb gedaan is het mooi dat ik een keuze kan bieden. Op dit moment heb ik nog geen eigen praktijkruimte. Ik ben de ruimte aan het opknappen en verwacht daar in juni 2023 mee klaar te zijn. Nu geef ik nog voornamelijk sessies online. Is dit voor jou niet mogelijk, dan kom ik naar jou toe. Ook dan is het belangrijk dat je een plek hebt waar we ongestoord kunnen zitten.