Rust vinden in de ratrace: stop met 'moeten' ontspannen!

Ontspannen is jezelf toestaan om rust te vinden.

Een veelgehoorde tip: "Je moet tijd voor jezelf nemen." "Je moet niet de hele tijd doorgaan." "Je moet ook doen wat je leuk vindt." Het lijkt wel alsof er een constante druk is om te moeten ontspannen. Maar wat als je dat kleine woordje 'moet' vervangt door 'sta jezelf toe'? Ontspannen zou geen verplichting moeten zijn, maar een daad van zelfliefde.

Waarom ontspannen belangrijk is

Zelfzorg is cruciaal voor een gezond en gebalanceerd leven. Door regelmatig tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen, verbeter je niet alleen je fysieke gezondheid maar ook je mentale en emotionele welzijn. 

Ontspannen is zelfliefde

Ontspannen betekent dat je het jezelf gunt om tot rust te komen. Het is een vorm van zelfliefde en zelfzorg. Wanneer je jezelf toestaat om te ontspannen, geef je je lichaam en geest de kans om te herstellen en te revitaliseren. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om snel te ontspannen:

  1. Rek je eens lekker uit: Een goede stretch kan wonderen doen. Het helpt je spieren te ontspannen en geeft je een moment van rust.
  2. Sluit je ogen: Even je ogen sluiten kan je helpen om je af te sluiten van de drukte om je heen en je innerlijke rust te vinden.
  3. Richt je aandacht op je ademhaling: Adem diep in en uit. Concentreer je op het ritme van je ademhaling en voel hoe je lichaam ontspant.
  4. Luister naar de geluiden om je heen: Geluiden van de natuur, zachte muziek of zelfs het geruis van de wind kunnen kalmerend werken. Maar ook geluiden waar je niet direct een kalme associatie bij krijgt kunnen je helpen in het nu te komen door heel bewust zonder oordeel proberen te luisteren.
  5. Visualiseer een veilige plek: Kies in gedachten een plek waar jij je prettig voelt, veilig en op je gemak. Visualiseer dat je daar nu helemaal bent en haal er dan zoveel mogelijk zintuigelijke ervaringen bij, hoe ziet het eruit, welke geluiden hoor je, wat ruik je, wat voel je? Geniet van het gevoel van ontspanning dat dit met zich meebrengt.

Te gespannen voor deze tips?

Voel je je te gespannen om zelfs deze eenvoudige stappen te proberen? Hypnotherapie kan dan een oplossing bieden. In hypnose herstel je het contact met je onbewuste, waardoor ontspannen weer makkelijk wordt.  

Hypnotherapie leert je ontspannen

Hypnotherapie is een krachtige therapie om diepgaand te ontspannen en je onbewuste te bereiken. Het helpt je om oude patronen van spanning en stress te doorbreken en te vervangen door nieuwe, gezonde gewoonten van ontspanning en welzijn. Tijdens een sessie hypnotherapie word je begeleid naar een staat van diepe ontspanning, waarin je onbewuste geest openstaat voor positieve suggesties en veranderingen.

 

Wil je meer weten over hoe hypnose je kan helpen om te ontspannen? Neem contact met mij op en ontdek hoe je zonder moeite weer kunt genieten van innerlijke rust.

Vanaf september elke dinsdag de Kloens Kwinkslag! Schrijf je hieronder in.