Geslaagd voor Hypnotherapie Practitioner

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 11:11

Geslaagd in hypnose

Op 3 juli 2022 deed ik examen voor Hypnotherapie Practitioner. Wat een rollercoaster is het geweest afgelopen jaar. Zes lesblokken van 2 volle dagen online les met een groep van bijna 150 cursisten.

Ik kan me de eerste lesdag nog goed herinneren. Amper 2 uurtjes les en ik word al in een break-out room gezet om te oefenen. Wat? Meteen al hypnotiseren? Dit was compleet buiten mijn comfortzone. Gelukkig bleek al snel dat we allemaal in hetzelfde schuitje zaten en daardoor voelde het snel minder eng. Verder is het natuurlijk een feit dat je al doende het beste leert! Dat is ook precies waarom het bij deze opleiding zo snel gaat, al het geleerde wordt meteen in de praktijk gebracht.

Buiten mijn comfortzone

Naast de lesdagen had ik ook nog elke week 2 oefenavonden van 2,5 uur.  In mei begon ik ook met live oefenen op iedereen die wel eens hypnose wilde ervaren. Opnieuw moest ik buiten mijn comfortzone, want live oefenen op iemand die niet weet wat er gaat komen, dat vond ik spannend. En weer hè, al doende leer je!

Studie en werken: een uitdaging

Het was een drukke tijd, want daarnaast werk ik ook nog 3 dagen in het ziekenhuis. Van te voren wist ik niet hoeveel tijd het me zou gaan kosten, en dat is maar goed ook, want anders was ik er nooit aan begonnen. Mijn enthousiasme heeft er voor gezorgd dat ik er tijd voor vrij heb gemaakt.

Uit enthousiasme een eigen praktijk gestart

Ik begon de opleiding uit interesse voor hypnose maar had me vooraf nooit kunnen bedenken hoe leuk ik het zou vinden. Wat er allemaal mogelijk is met hypnotherapie, ik had geen idee. Het heeft er voor gezorgd dat ik hiermee verder wil in mijn leven. In september ben ik gestart met de vervolgopleiding tot Hypnotherapie Master Practitioner. En op 6 september 2022 ben ik dus gestart met mijn eigen praktijk.

Wil je meer weten over de opleiding?