Alle goede dingen bestaan in drieën!

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 09:56

Hoera, voor de 2e keer geslaagd

In maart dit jaar haalde ik mijn diploma Hypnotherapie Masterpractitioner bij het Hypnose Instituut Nederland (HIN).

De Hypno Playground heet deze studie en is een vervolg op de Hypno Principles.

Het was weer een fantastische reis, waarin ik heel veel heb geleerd over hypnose en hypnotherapie, veel sessies heb gegeven en ondergaan. We oefenen immers steeds op elkaar. Dan gaat het snel.

Meer mogelijkheden om mensen te helpen

Ik kan nu de principes van de hypnotherapie meer speels toepassen, dat wil zeggen dat ik meer kan inspelen op de specifieke behoeften van de klanten. Niet meer strikt een protocol toepassen maar flexibel zijn, inventief en creatief.  Het mooiste van deze tweede opleiding vind ik hoe je met afleiden, humor en herkaderen mensen vliegensvlug kan leren dat er ook andere mogelijkheden zijn. Een probleem is namelijk bijna altijd een focus, en wanneer je de focus eraf haalt ontstaan er mogelijkheden, andere invalshoeken. Zo wordt het oplossen van het probleem makkelijker. 

Op naar de 3e keer

Eind deze maand start ik met de 3e en laatste opleiding bij het HIN: de Hypno Pathfinder.

Want alle goede dingen bestaan in drieën!

Deze opleiding kun je alleen volgen als je een eigen praktijk hebt. Als ik deze opleiding heb afgerond staat er Hypnotherapeut op mijn diploma. Hypnotherapeut is een vrij beroep en ik mag mij nu ook al zo noemen, maar het voelt gewoon beter als het ook op je diploma staat. Ergens in mei 2024 doe ik examen en heb ik nog meer technieken om middels hypnose mensen te helpen van hun probleem af te komen. Ik heb er enorm veel zin in!

Meer weten over de opleiding?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.